Fajnové kakaové řezy se smetánkovou náplní a jemnou čoko polevou, kterou jsme si oblíbili!

-
Příprava8 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí2 076
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný a jednoduchý recept na lahodné kakaové řezy, které si neumíme vynachválit.
Chutná ještě lépe než pingui z obchodů!
Připravte si i vy tento pamlsek a uvidíte, že nebudete litovat.
Recept je naprosto jednoduchý a pokud byste si nevěděli rádi, níže najdete také video z přípravy této dobroty.
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- hladká mouka – 80 g
- cukr – 80 g
- kefír – 65 ml
- olej – 30 g
- škrob – 25 g
- kakao – 15 g
- prášek do pečiva – 3 g
- vejce – 2 ks
Na krém budeme potřebovat:
- smetana ke šlehání 33% – 140 ml
- kondenzované mléko – 60 g
Na polevu budeme potřebovat:
- hořká čokoláda – 40 g
- mléčná čokoláda – 40 g
- mléko – 50 g
- máslo – 30 g
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do mísy prosejeme hladkou mouku, kakao, kukuřičný škrob a prášek do pečiva a vše promícháme. Do druhé misky vyklepněte dvě vajíčka, zasypte je cukrem a elektrickým šlehačem obojí vyšlehejte do jemné pěny.
- Během šlehání přilijte 30 gramů rostlinného oleje a 65 gramů kefíru pokojové teploty. Když získáte homogenní hmotu, nasypte k ní prosetou suchou směs přísad a pořádně zapracujte do sebe.
- Na plech na pečení (20 x 30 centimetrů) vyložený pečícím papírem vlijeme těsto. Po celé ploše plechu.
- Vložíme do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C pečeme 10 minut.
- Těsto necháme vychladnout, párkrát s ním bouchněte o pracovní plochu. Tak se bude snazší dostávat ven
- Do mísy nalijte smetanu ke šlehání a elektrickým šlehačem ji vyšlehejte do středně husté pěny. Potom přilijte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud není hmota dostatečně pevná. V tuto chvíli už by měl být korpus vychladlý na pokojovou teplotu. Opatrně jej vyklopte na pracovní plochu, sloupněte z něj pečící papír as pomocí kráječe na pizzu jej rozdělte příčně na poloviny, čímž vzniknou dva stejně velké obdélníky.
- Jeden cestový obdélník položte na tác a po okrajích jej podložte kousky pečicího papíru. Natřete na něj celou dávku smetanové směsi, přiklopte druhým obdélníkem těsta a vložte do chladničky. V kastrůlku zahřejte mléko s máslem a když se máslo rozpustí, přidejte do směsi nalámanou čokoládu. Míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hladkou a lesklou polevu. Vyjměte z chladničky, polijte její povrch čokoládou a rozetřete ji i po bocích.
- Vložíme pamlsek na 20 minut do mrazničky.
Video recept:
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: kolizhanka.com.ua/bilshe-ne-kupuyu-v-magazyni-a-gotuyu-sama-ulyublenyj-desert-ditej-kinder-pingvi-v-domashnih-umovah/
video: youtube/ What to Сook
Leave a Review